Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
12. októbra 2023 o 15:28
Čas čítania 0:39

Slováci majú doma nebezpečný výrobok od Googlu, môže spôsobiť vážne zranenia elektrickým prúdom. Okamžite sa ho treba zbaviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zariadenie, ktoré je okrem iného určené aj na prehrávanie populárnych streamovacích aplikácií, nespĺňa prísne bezpečnostné kritériá. Jeho používanie môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom.

Na náš trh sa dostal nebezpečný výrobok z Thajska. Multimediálne centrum Google Chromecast 4 with Google TV, model: GZRNL môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. Spotrebiteľov na to upozornila Slovenská obchodná inšpekcia na webe.

Zariadenie, ktoré je okrem iného určené aj na prehrávanie populárnych streamovacích aplikácií, pozostáva z originálneho zariadenia od firmy Google, adaptéra (meniča napätia z 230 V na 110 V), originálneho adaptéra s koncovkou určenou na iný typ siete (US), aký sa používa na území SR, ovládača a návodu na použitie. Podľa zistení SOI však nespĺňa prísne bezpečnostné kritériá. 

„V dôsledku nedostatočného konštrukčného vyhotovenia pribaľovaného adaptéra, pri zasúvaní/odpájaní originálneho adaptéra do pribaľovaného adaptéra, sú prístupné živé časti,“ upozorňuje SOI. „Upozorňujeme, že originálny výrobok, t. j. ,multimediálne centrum‘ Google Chromecast 4 spolu s originálnym adaptérom spĺňa všetky predpísané technické požiadavky. Nebezpečným sa tento výrobok stáva až pri jeho používaní s pribaľovaným adaptérom,“ zdôraznila inšpekcia. 

SOI verejnosti odporúča, aby tento výrobok vo vlastnom záujme prestala používať, zároveň nariadila jeho stiahnutie z trhu a zakázala ďalší predaj. 

multimediálne centrum Google
Zdroj: SOI.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia