Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
18. októbra 2023, 14:21
Čas čítania 0:35

Šimečku nahradí vo funkcii podpredsedu europarlamentu Martin Hojsík. Chce naďalej presadzovať silné ukotvenie Slovenska v EÚ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Michal Šimečka sa postu vzdal po septembrových parlamentných voľbách.

Slovenský europoslanec Martin Hojsík z Progresívneho Slovenska bol v stredu v mene liberálnej frakcie Obnovme Európu zvolený za podpredsedu Európskeho parlamentu. Vo funkcii nahradí Michala Šimečku, ktorý po parlamentných voľbách začal pôsobiť v slovenskej politike.

„Získal som podporu v aklamačnej voľbe, teda na mojej nominácii sa zhodol celý 705-členný Európsky parlament. To, že sa našla veľká politická zhoda naprieč politickým spektrom na mojom mene, vnímam ako veľký záväzok pri ďalšom zastupovaní Slovenska v Európe, ocenenie mojej doterajšej práce europoslanca,“ napísal Hojsík na Facebook.

Nový podpredseda Európskeho parlamentu na sociálnej sieti sľúbil, že bude aj naďalej presadzovať silné ukotvenie Slovenska v Európskej únii. Poďakoval aj voličom, ktorí ho pred štyrmi rokmi do Európskeho parlamentu zvolili.

Hojsík tiež v statuse pripomenul, čo všetko sa mu podarilo dosiahnuť v spolupráci s inými europoslancami v oblasti ochrany životného prostredia. Spomenul pomoc farmárom, ochranu včiel aj boj s klimatickou krízou a ochranu pôdy.

Domov
Zdieľať
Diskusia