Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. októbra 2023 o 12:50
Čas čítania 0:43

FOTO: Bratislavčanov dnes vyľakali obrovské plamene a hustý čierny dym zo Slovnaftu. Všetko je bezpečné, reaguje rafinéria

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rafinérii vypadla elektrina.

Bratislavská rafinéria Slovnaft musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek. Sprevádza to spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku. Informuje o tom na svojom webe. Na mimoriadnu situáciu upozorňujú svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy. „Všetky procesy sú riadené a bezpečné,“ ubezpečuje rafinéria.

Starosta bratislavských Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že z horákov v rafinérii vo štvrtok stúpajú väčšie plamene a dym ako bežne. „Okamžite som sa skontaktoval s vedením rafinérie, ktoré ma informovalo, že ide o riadený a bezpečný proces a majú situáciu pod kontrolou,“ skonštatoval Lamoš.


Na sociálnej sieti pribúdajú fotografie a videá, ktoré zachytávajú spaľovanie na poľných horákoch a stúpajúci čierny dym. Na aktuálnu mimoriadnu situáciu v rafinérii upozorňuje obyvateľov napríklad aj bratislavská mestská časť Vrakuňa či obec Rovinka v okrese Senec.

Západoslovenská distribučná v stanovisku pre TASR uviedla, že nezaznamenala žiadne výpadky elektrickej energie pre rafinériu Slovnaft. „Všetky vedenia napájajúce rafinériu boli a sú pod napätím, bez prerušenia dodávky,“ povedala pre TASR hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová s tým, že rovnako nezaznamenali výpadky elektrickej energie ani v rámci Bratislavy a okolia.

slovnaft
Zdroj: Facebook/Roman Lamoš – starosta Podunajských Biskupíc
Domov
Zdieľať
Diskusia