Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. októbra 2023, 15:05
Čas čítania 0:29

Sninčana okradli o 30 000 €, lebo chcel zarobiť na bitcoine. Kým on si myslel, že investuje, z účtu mu odchádzali peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody od 3 do 10 rokov.

Polícia v Humennom sa zaoberá prípadom zločinu podvodu, ku ktorému došlo v období od marca do mája tohto roku. Páchatelia od 52-ročného Sninčana pod zámienkou odblokovania peňazí v bitcoinovej peňaženke postupne vylákali takmer 30-tisíc eur. 

„Oslovený muž umožnil jednému z páchateľov prístup k svojmu počítaču a ten počas uvedeného obdobia neoprávnene vykonal päť finančných prevodov v rôznych sumách na iné účty. To všetko bez súhlasu 52-ročného majiteľa účtu. Pri tomto protiprávnom konaní hrozí páchateľom v prípade preukázania viny pred súdom trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Polícia upozorňuje verejnosť, aby si dávala pozor a vždy dobre zvážila, kto od nej požaduje údaje k osobnému účtu a akú garanciu seriózneho konania táto osoba poskytuje.

polícia, podvod, krypto
Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska, Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia