Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
24. októbra 2023, 11:28
Čas čítania 0:28

Slovenská pošta ide zdražovať, od januára 2024 si za jej služby výrazne priplatíme. Takto rozhodnutie zdôvodňuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nový cenník ešte nie je zverejnený, no za jej služby si priplatíme zrejme viac ako 10 percent.

Slovenská pošta navrhuje, aby poštovné od januára 2024 zdraželo o viac ako 11 percent. Konkrétnu podobu nového cenníka ešte nezverejnila, no návrh už je v pripomienkovom konaní. Ceny sa ešte môžu zmeniť, v priemere si za poštové služby priplatíme zhruba 0,16 eura, informuje RTVS

Pošta navrhované zdražovanie odôvodňuje tým, že jej prudko narástli náklady na poskytovanie služieb. Spoločnosť musí doručovať balíky a listy do všetkých slovenských miest a obcí, a to aj napriek tomu, že je to mnohokrát ekonomicky nevýhodné.

„Síce pôsobíme na liberalizovanom poštovom trhu, ale Slovenská pošta ako jediný subjekt podľa tejto poštovej licencie musí doručiť list do každého kúta krajiny. Aj tam, kde sa to iným subjektom jednoducho ekonomicky neoplatí,“ vyhlásila vedúca odboru komunikácie Slovenskej pošty Jana Lukáčová.

pošta
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia