Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
25. októbra 2023, 7:13
Čas čítania 0:32

V Tatrách z nemocnice ušiel Pakistanec nakazený tuberkulózou. Je vysoko infekčný, vykašliava krv a predstavuje veľké riziko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladík zmizol pravdepodobne cez okno národného ústavu.

Vo Vysokých Tatrách zmizol mladý Pakistanec s tuberkulózou, ktorého štát umiestnil do špecializovanej nemocnice, informuje portál tvnoviny.sk. 

Pakistanec Hamad bol v nemocnici hospitalizovaný týždeň, no následne sa mu podarilo ujsť cez okno do neďalekého lesa. Keďže je naďalej vysoko infekčný, podľa lekárov predstavuje riziko pre verejnosť. V dôsledku tuberkulózy v posledných dňoch dokonca vykašliaval krv.

Mladík bol do Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch prevezený len pred týždňom zo záchytného tábora.

Podľa námestníka riaditeľa nemocnice Petra Šterbáka to vyzerá tak, že Hamada kryl vlastný spolupacient na izbe, ktorý sestrám a lekárom tvrdil, že muž šiel na toaletu a do sprchy, zatiaľ čo v skutočnosti zo zariadenia medzitým ušiel.  

Polícia do hľadania muža na úteku podľa dostupných informácií zapojila všetky zložky. Prípad momentálne rieši pre podozrenie zo šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby.

tatry
Zdroj: Wikimedia Commons/Midnight Runner
Domov
Zdieľať
Diskusia