Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
25. októbra 2023, 12:47
Čas čítania 0:46

Exminister obrany Naď má po neúspechu vo voľbách novú prácu. Odchádza k našim susedom, bude pracovať pre vládu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exminister Jaroslav Naď bude novým poradcom českej ministerky obrany Jany Černochovej.

Bývalý minister obrany SR Jaroslav Naď bude od 1. novembra odborným poradcom českej ministerky obrany Jany Černochovej. Jeho agendou budú zahraničné vzťahy a oblasť česko-slovenskej obrannej a priemyslovej spolupráce. V stredu to oznámil český rezort obrany.


Nový poradca Černochovej bude v jej rezorte pôsobiť v rámci Agentúry pre medzivládnu obrannú spoluprácu (AMOS) ministerstva obrany. „Som rada, že budem spolupracovať s Jarom Naďom, môžem tak využiť jeho neoceniteľné skúsenosti. Vnímam ho ako skvelého ministra obrany a kolegu a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu,“ uviedla Černochová.


Naď novú pozíciu komentoval slovami, že si ponuku od českej ministerky váži. „Rád poskytnem svoju odbornosť a skúsenosti,“ povedal bývalý minister a pripomenul spoluprácu oboch rezortov v posledných rokoch. „Vďaka našim vynikajúcim vzťahom a spoločným záujmom sa nám podarilo realizovať doslova historické projekty pre slovenské a české ozbrojené sily,“ dodal Naď. Krajiny podľa neho ešte všetky možnosti spolupráce nevyčerpali.


Ako pripomenulo české ministerstvo, ČR a SR v poslednom období intenzívne spolupracovali napríklad pri nákupe bojových vozidiel pechoty (BVP). Okrem toho sa Česko spolu s ďalšími krajinami podieľa na ochrane vzdušného priestoru Slovenska a v Lešti vedie mnohonárodné bojové zoskupenie Severoatlantickej aliancie na Slovensku ako súčasť snahy o posilnenie východného krídla NATO.

naď
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia