Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
26. októbra 2023 o 9:04
Čas čítania 0:37

Veľké nákupné centrum na západnom Slovensku je v problémoch. Už čoskoro pôjde do dražby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dražba obchodného centra je naplánovaná na 20. novembra 2023.

Obchodné centrum Kruhy Mall v Senici čelí nezvyčajnej situácii, informuje Index. Londýnska spoločnosť Wonxo Solutions LTD navrhla poslať nehnuteľnosť do dražby, vďaka čomu si pri predaji komplexu môže prilepšiť o milióny eur.

Kruhy Mall sa nachádza vo finančných problémoch, čoho dôkazom sú prevádzkovateľove podlžnosti na daniach a nezverejňovanie účtovných uzávierok v posledných rokoch. Londýnska spoločnosť Wonxo Solutions LTD si už v roku 2019 začala uplatňovať záložné právo na nehnuteľnosť, čo značí, že Kruhy Mall už dlhšie čelia viacerým finančným problémom. Hodnota nákupného centra sa podľa znalca pohybuje okolo 4 miliónov eur. 

Ide o nezvyčajnú dražbu podobného typu na území Slovenska. Cez dražbu sa doteraz predávali len obchodné centrum One Fashion Outlet Voderady a nákupné centrum Vega. Tie však boli v čase dražby nefunkčné. 

Centrum Kruhy Mall prvýkrát otvorili v roku 2019. Zákazníci v ňom nájdu obchody s potravinami, oblečením aj stavebniny. Úžitková plocha je viac ako 5-tisíc štvorcových metrov.

Dražba obchodného centra je naplánovaná na 20. novembra 2023.

Kruhy Mall
Zdroj: FB/Kruhy Mall
Domov
Zdieľať
Diskusia