Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
29. októbra 2023 o 18:35
Čas čítania 0:27

Na Slovensku udrie ďalšia vlna silných búrok. Zasiahne veľkú časť krajiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie naberie už naozaj jesenné vibes. Vyťahuj pršiplášte alebo ešte lepšie – nevyťahuj päty z domu.

Pomaly sa môžeš rozlúčiť s pokojným a pomerne teplým počasím. Ako informuje imeteo, čaká nás zhoršenie počasia na viacerých frontoch. Okrem silného vetra, pred ktorým už meteorológovia vydali aj výstrahu, nás čakajú aj lejaky a búrky.

Zlé veterné počasie už ovplyvnilo oblasť nad Alpami, v Taliansku očakávajú silné búrky, nevylučujú ani tornáda. Práve odtiaľ sa presunie tlaková níž nad Slovensko a od utorka rána nás v dôsledku nej čakajú prvé zrážky, ktoré sa postupne rozšíria od západného Slovenska na celé územie. Daždivé počasie má prísť v dvoch vlnách – v utorok ráno a popoludní, dodáva portál imeteo.

Intenzívne búrky meteorológovia očakávajú v Taliansku, Chorvátsku, Slovinsku a neskôr nad celým Balkánom, no zasiahnu zrejme aj juh Slovenska.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia