Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. októbra 2023, 14:47
Čas čítania 0:43

Dve slovenské nemocnice zakázali návštevy. Môže za to výrazne stúpajúca chorobnosť v regióne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Návštevy budú zakázané do odvolania.

S účinnosťou od stredy 1. novembra platí v Nemocnici Agel Zlaté Moravce zákaz návštev, pridala sa tak k nemocnici v Levoči. Zákaz platí pre všetky lôžkové oddelenia, informovala riaditeľka nemocnice Nina Horniaková. Dôvodom je stúpajúca chorobnosť v regióne. Rozhodnutie je platné do odvolania.

Cieľom prijatých opatrení je minimalizovať riziko šírenia respiračných chorôb pacientom a zamestnancom a tak im zabezpečiť maximálnu ochranu, povedala Horniaková. Súhlas s návštevou za predpokladu dodržania hygienicko-epidemiologických podmienok môže vo výnimočných prípadoch udeliť primár oddelenia alebo službukonajúci lekár. Osobné potreby a veci pre pacientov môžu príbuzní zanechať u službukonajúceho personálu oddelenia.

Zákaz platí aj v levočskej nemocnici

Od utorka 31. októbra platí v Nemocnici Agel Levoča pre všetky lôžkové oddelenia až do odvolania zákaz návštev. Ako povedala Jarmila Ševčíková z PR spoločnosti Agel SK., súhlas s návštevou môže vo výnimočných situáciách udeliť primár oddelenia alebo službukonajúci lekár za dodržiavania hygienických podmienok, ako sú návleky na obuv, nosenie ochranného rúška alebo respirátora.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Cieľom opatrení, ktoré sme prijali, je minimalizovať riziko šírenia respiračných chorôb a našim pacientom a kolegom zabezpečiť maximálnu ochranu zdravia,“ uviedla námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť levočskej nemocnice Renáta Bičanovská.

nemocnica
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia