Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
1. novembra 2023, 7:35
Čas čítania 0:37

Medzi domami v meste na severe Slovenska sa pohybuje trojnohá líška. Ľudia sa boja besnoty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obyvatelia Čadce sa boja prenosných chorôb. Miestni poľovníci už nabíjajú zbrane, dostali povolenie na lov aj na nepoľovných plochách.

V Čadci sa medzi domami pohybuje líška s tromi nohami. Pravidelne navštevuje miestne kontajnery a odpad roznáša po okolí. Ľudia sa boja besnoty a mesto už pripravuje kroky na jej zneškodnenie, informuje Žilinak.sk.

Líšky, ktoré strácajú plachosť a približujú sa k ľudským obydliam, môžu prenášať besnotu. Oddelenie lesného hospodárstva Okresného úradu v Čadci už pred pár dňami poľovníkom povolilo lov líšky hrdzavej na nepoľovných plochách. Strieľať po nich môžu iba ľudia, ktorí disponujú poľovnými lístkami. Povolenie na lov platí až do konca roka 2029. 

„Podľa vyjadrenia Mestskej polície Čadca sa líška pohybuje po centre mesta a bola mestskou políciou videná na Matičnom námestí pri dome kultúry, pohybuje a prechádza sa v nočných hodinách po uliciach Moyzesova, Štúrova a po parku pri Kysuci. V priebehu konania sme dostali z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Čadca oznámenie, že v miestnej časti Podzávoz pravidelne chodí líška do dvora, preskakuje plot a robí škody na hydine,“ priblížil Okresný úrad Čadca. 

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia