Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová
1. novembra 2023, 15:50
Čas čítania 0:32

Ceny benzínu a nafty na Slovensku dosiahli zásadný bod. Tankujúci šoféri čelia od 1. novembra novej vyrovnanej realite

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nafta len nedávno prekonala cenu benzínu, no k dnešnému dňu sa ceny vyrovnali.

Nafta sa začiatkom októbra na slovenských čerpacích staniciach stala drahšou než benzín. Rozdiel medzi palivami odvtedy narastal, no ku koncu októbra sa ceny priblížili. Od prvého novembrového dňa sa napokon ceny benzínu a nafty vyrovnali, informuje portál tvnoviny.sk.

Nafta momentálne stojí 1,66 eura a 95-oktánový benzín 1,64 eura, uvádza portál Benzín.sk.

Podľa experta bude v najbližších týždňoch Slovensko čakať obdobie stabilizácie cien. „Väčšie cenové výkyvy by nastali v prípade nižšieho dopytu z dôvodu slabšej ekonomiky alebo výrazného stupňovania konfliktu na Blízkom východe,“ objasnil analytik spoločnosti XTB Marek Nemky s tým, že aktuálny pokles veľkoobchodných cien sa na maloobchodných cenách prejaví iba mierne.

Analytik však upozornil, že v Európe sú aktuálne jedny z najnižších zásob benzínu a nafty za posledných desať mesiacov. Zatiaľ však nie je jasné, do akej miery môže tento fakt ovplyvniť cenu pohonných hmôt.

Benzín
Zdroj: Pixabay/Skitterphoto, na voľné použitie
Späť
Zdieľať
Diskusia