Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. novembra 2023, 11:32
Čas čítania 0:27

Povinné poistenie auta bude drahšie. Najviac sa zdražovanie dotkne týchto skupín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poisťovne chcú, aby zdražovanie najmenej pocítili vodiči jazdiaci bez nehôd a takisto tí vodiči, ktorí bývajú v menej rušných regiónoch.

Za povinné poistenie áut si vodiči na Slovensku priplatia. Poisťovne hovoria, že sa tak deje v dôsledku zdražovania náhradných súčiastok aj služieb v servisoch.

Poisťovne nedokážu uhrádzať klientom škody z ich aktuálnych poistení pri súčasných vysokých cenách spôsobených infláciou. Za povinné zmluvné poistenie si priplatia najmä mladí šoféri v mestách alebo taxislužby či kuriéri, zistili tvnoviny

Navýšenie medziročného povinného zmluvného poistenia bude predstavovať 6 %. Poškodení klienti si nárokujú aj úhradu bolestného, ktorého hodnota podľa poisťovní rovnako narástla.

Poisťovne si teda musia od svojich klientov pýtať takú sumu poistného, aby boli schopné spĺňať svoje záväzky. Poisťovne chcú, aby zdražovanie najmenej pocítili vodiči jazdiaci bez nehôd a takisto tí vodiči, ktorí bývajú v menej rušných regiónoch.

autonehoda
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Banskobystrický kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia