Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. novembra 2023, 17:56
Čas čítania 0:40

Ukrajinskí vojaci čelia ohnivému peklu. Prekročili zásadnú hranicu, kde ich vraj prekvapili a zablokovali ruské jednotky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinci prekročili rieku v Chersonskej oblasti napriek všetkým prekážkam.

Rusko v stredu prvýkrát priznalo, že sa Ukrajincom podarilo dostať na východný breh rieky Dneper. Upozornilo však, že Ukrajincov na východnom brehu Dnepra čaká smrť a pekelné ostreľovanie. 

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v utorok oznámil, že ukrajinským vojakom sa podarilo vytvoriť si predmostie na východnom brehu rieky Dneper, ktorý okupujú ruské sily. Ukrajinci podľa neho prekročili rieku v Chersonskej oblasti napriek všetkým prekážkam, pričom ukrajinská protiofenzíva zameraná na opätovné dobývanie územia sa rozvíja.

Ruskom dosadený gubernátor Chersonskej oblasti Vladimir Saľdo vo vyhlásení priznal, že ukrajinským silám sa podarilo prekročiť Dneper, ktorý Rusko vnímalo ako zložitú prekážku na prekonanie. S odvolaním sa na informácie z prvej ruky priamo od ruského vojenského zoskupenia Dnepr však Saľdo uviedol, že ruské sily zablokovali Ukrajincov, ktorí teraz čelia ohnivému peklu a zomrú.

„Naše dodatočné sily sa zhromaždili. Nepriateľ je uväznený v (obci) Krynky a je vystavený pekelnému ohňu: bomby, rakety, plameňometové systémy, delostrelecké granáty a drony,“ uviedol Saľdo. Vyhlásil tiež, že každý ukrajinský vojak prežije na východnom brehu Dnepra v priemere najviac dva dni.

ukrajina
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia