Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
19. novembra 2023 o 9:20
Čas čítania 0:30

Prijímačky na medicínu v Bratislave čakajú veľké zmeny: pribudne nový test, ktorý potrápi mnohých

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cieľom je vybrať študentov s najlepšími predpokladmi stať sa lekárom.

Lekárska fakulta Univerzity Komenského mení prijímacie skúšky. K testom z biológie a chémie pridáva test tzv. študijných predpokladov. Cieľom je vybrať študentov s najlepšími predpokladmi stať sa lekárom, informujú tvnoviny.sk. 

Na test sa nedá „nabifliť“

Test študijných predpokladov skúša logické myslenie, čítanie s porozumením a súčasťou analytickej časti sú aj logické úlohy. Prodekanka Alexandra Bražinová upozorňuje, že sa na test nedá „nabifliť“.

O štúdium na lekárskej fakulte v Bratislave sa každoročne uchádza takmer 2000 záujemcov, vyberú iba 350 z nich. ​Maturantom môžu pomôcť napríklad aj úspechy z prírodovedných olympiád či certifikát z anglického jazyka.

Fakulta už do budúcnosti avizovala ďalšie zmeny. „Aj tie súčasne nastavené otázky z biológie a chémie budú aktualizované a budú užšie zamerané na humánnu medicínu a od budúceho roka zvažujeme zavedenie testu z fyziky,“ konkretizovala prodekanka.

LF UK Komenského, Bratislava
Zdroj: Univerzita Komenského



Domov
Zdieľať
Diskusia