Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. novembra 2023 o 18:41
Čas čítania 0:56

Unesená študentka Soňa vypovedala na polícii. Opísala detaily toho, čo sa jej stalo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Soňa sa stratila v nedeľu 10. septembra a pátranie po nej trvalo 26 hodín. Omámenú ju našli v kríkoch pri petržalskej nemocnici na Antolskej.

Študentka Soňa, ktorú v septembri vraj uniesol záchranár, vypovedala na súde. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk vo výpovedi uviedla, že bola nahá, a aj to, že sa jej dotýkal nahý muž. DNA mladej ženy našli v aute, na plachte v byte záchranára aj vo vani. Policajti majú záznam, ktorý celý incident zachytáva. 

„Následne ju odniesol na rukách do svojho osobného motorového vozidla... a... odišli na neznáme miesto, kde poškodenú držal proti jej vôli, keď jej viackrát aplikoval doposiaľ neznámu látku s obsahom benzodiazepínu... Obvinený ju mal vyzliecť, manipulovať s ňou v kúpeľni vo vani...“ uvádza sa v uznesení bratislavského krajského súdu, ktorým disponuje TV Markíza.

Podľa advokátov obvineného záchranára Soňa nejasne opísala podozrivého a udalosti, ktoré sa stali. Tvrdia, že držanie vo väzbe je v tomto prípade bezdôvodné. „Absolútna väčšina dôkazov... smerujú, aj to len v hypotetickej rovine... k možnému obmedzovaniu slobody poškodenej,“ píše sa ďalej v uznesení.

Policajti pracujú aj so záznamom z minulosti, kde sa záchranár potuluje po Obchodnej ulici. „Keď sa tu sám pohyboval spôsobom, akoby na niekoho vyčkával, niečo zahodil, kúsok podišiel, a následne sa znova vrátil. Nemožno teda vylúčiť jeho dlhodobý zámer konať spôsobom, z ktorého je podozrivý,“ uvádza uznesenie. 

Zmizla len pár metrov od svojej bytovky

Soňu pred jej zmiznutím naposledy spozorovali na kamerovom zázname v skorých ranných hodinách v nedeľu 10. septembra 2023. Študentka vystúpila na zastávke Záporožská v Petržalke približne o 3.40 h. Nachádzala sa len 150 metrov od svojej bytovky. 

soňa
Zdroj: archív rodiny
Domov
Zdieľať
Diskusia