Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. novembra 2023 o 11:59
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: Vláda Roberta Fica získala v parlamente dôveru. Poslanci schválili jej program

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda Roberta Fica získala v NR SR dôveru.

Vláda Roberta Fica získala dôveru Národnej rady SR, poslanci odsúhlasili jej programové vyhlásenie. Za hlasovalo 78 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 65.

Vládny program poslancom predložil premiér ešte minulý týždeň a požiadal ich o vyslovenie dôvery kabinetu. Diskusia trvala štyri dni, vystúpilo v nej vyše 70 rečníkov, najmä z opozície.

Jej zástupcovia vládnemu programu vyčítali nedostatok konkrétnych a jasných cieľov. V závere diskusie sa premiér poďakoval rečníkom a dodal, že členovia vlády diskusiu sledovali a že vo viacerých vystúpeniach videl podnetné myšlienky.

Každá nová vláda musí podľa Ústavy SR do 30 dní od svojho vymenovania predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť svoj program a požiadať o dôveru.

Po hlasovaní o PVV predseda parlamentu Peter Pellegrini prerušil rokovanie do 14.00 h. Poslanci majú na programe ešte dva vládne návrhy aj s návrhom na ich prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti a novelu zákona o 13. dôchodku.

Domov
Zdieľať
Diskusia