Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. novembra 2023, 10:20
Čas čítania 0:46

Kaliňák ministerstvu prenajíma svoje luxusné 600-koňové auto. Šutaj Eštok zmluvu bráni, vraj je to potrebné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šutaj Eštok v minulosti kritizoval bývalého vicepremiéra za podobné správania.

Minister obrany Robert Kaliňák bezplatne vypožičiava štátu svoje luxusné SUV. Kaliňákova firma Kallan Consulting uzatvorila s ministerstvom vnútra zmluvu a Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR prenajíma Range Rover Sports s výkonom takmer 600 koní. Kaliňák sa v aute vozí už niekoľko mesiacov, informuje denník SME.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok zmluvu bráni a tvrdí, že auto má prepravovať chránené osoby. Tvrdí však, že z bezpečnostných dôvodov nemôže povedať aké. Nie je teda jasné, či sa bude v aute voziť aj niekto iný ako Kaliňák.

Minister vnútra podobné správanie v minulosti kritizoval

Šutaj Eštok v minulom volebnom období kritizoval vtedajšieho vicepremiéra Štefana Holého. Ten si prenajímal luxusné auto Mercedes E 63 AMG. Nový model takého auta s výkonom 450 kW má hodnotu viac ako 120-tisíc eur. Holého vtedy obvinil z papalášizmu. 

Presná výbava luxusného modrého Range Rovera v zmluve nie je. Podľa denníka sa však jeho cena môže približovať Holého mercedesu.

Minister však tentokrát tvrdí, že vypožičanie auta je dôležité a výhodné. „K výpožičke sme pristúpili z dôvodu, že vozový park úradu je dlhodobo poddimenzovaný a jeho obmena vyžaduje značné kapitálové výdavky, na ktoré aktuálne nemáme prostriedky,“ poslal rezort vnútra svoje vyjadrenie.

kaliňák
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia