Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. novembra 2023, 14:40
Čas čítania 0:33

Takmer 100-tisíc ľudí môže dostať dotáciu od ministerstva Erika Tomáša. Týka sa to jednej skupiny Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jednota dôchodcov Slovenska by mohla dostávať dotáciu od štátu.

Jednota dôchodcov Slovenska by po novom mohla dostávať na svoje pôsobenie dotáciu od štátu. Minister práce Erik Tomáš o tom informoval počas stredajšieho mimoriadneho snemu JDS v Liptovskom Mikuláši.

„Chceme napojiť JDS na štátny rozpočet. Tak, ako to funguje napríklad v prípade Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. JDS by tak mala nejaký typ dotácie od štátu, aby mohla profesionálnejšie pôsobiť, pripravovať legislatívu a všetko ostatné, čo s tým súvisí,“ podotkol šéf rezortu práce.

Dotácia od štátu by podľa predsedu JDS Michala Kotiana bola veľkou pomocou, lebo momentálne fungujú len z nízkeho členského príspevku. Na stredajšom mimoriadnom sneme ho plánujú zvýšiť z doterajších dvoch na tri eurá ročne.

„Z tohto príspevku žijú všetky orgány v našom hnutí. Nemôžeme si dovoliť veľa, na každú akciu buď zháňame sponzorov, alebo pýtame od samospráv či samosprávnych krajov,“ priblížil Kotian s tým, že aktuálne má JDS 96-tisíc členov.

erik tomáš
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

 

Domov
Zdieľať
Diskusia