Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
24. novembra 2023, 7:17
Čas čítania 0:38

Chcú zrušiť jeden národný park. Kuffa a Takáč majú plán, ako v ňom znížiť ochranu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Národný park má podľa nominantov SNS a Smeru prejsť zásadnou zmenou.

Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Filip Kuffa a minister pôdohospodárstva Richard Takáč chcú zrušiť Národný park Malá Fatra. Plánom je označiť ho za tzv. prírodný park, kde by neplatili také prísne pravidlá ochrany. Nominanti Smeru a SNS svoje plány podľa Denníka N prezradili na neverejnej konferencii Dni zeleného lesa, ktorá sa konala vo štvrtok v Žiline. 

Podľa predsedu Únie regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska Milana Ovseníka chcú na tejto konferencii spojiť v diskusiách na území Národného parku Malá Fatra kľúčových aktérov zelených lesov a obnoviť fungovanie odbornej platformy Zachráňme lesné bohatstvo Slovenska s jej víziou Ústavy pre lesy.


Doplnil, že podujatie má vyslať posolstvo o výsledkoch trvalo udržateľného obhospodarovania zdravých a zelených lesov, ktorými nie sú iba čistý vzduch, pitná voda a priaznivé prírodné prostredie. „Ale aj drevo – životne dôležitá a jediná obnoviteľná surovina. Z našich lesov ho získavajú furmani, pilčíci a operátori lesnej techniky, ktorí potrebujú modernú, inovatívnu techniku. Bez nich by tiež nemohol byť zdravý, zelený les,“ zdôraznil.

Domov
Zdieľať
Diskusia