Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. novembra 2023, 9:10
Čas čítania 0:41

MAPA: Na Slovensku cez víkend nasneží. V týchto miestach spadne až 20 centimetrov snehu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Víkend bude na Slovensku mrazivý. Príval chladného vzduchu prinesie sneženie na takmer celé územie krajiny.

Na Slovensku sa začne už v piatok 24. novembra večer výrazne ochladzovať. Príval studeného vzduchu na naše územie prinesie mrazy a sneženie. To sa cez víkend objaví aj v nízkych polohách. Podobné počasie sa bude na Slovensku držať až do decembra, informuje portál iMeteo

V sobotu môžeme očakávať maximálne teploty –2 až 3 stupne Celzia. Na väčšine územia ešte teploty stúpnu nad nulu. Celodenné mrazy budú iba v najchladnejších regiónoch Slovenska. Hranica sneženia prudko klesne a snežiť bude aj v nížinách. Pokrývka sa však vytvorí iba na severe. V nedeľu bude mrznúť aj počas dňa na takmer celom území krajiny. 

Kde môžeme očakávať sneženie?

V sobotu môže na severe krajiny spadnúť od 5 do 10 centimetrov snehu. Snežiť však bude na celom Slovensku. Do nedele sa môžu obyvatelia severného Slovenska tešiť na 10 až 20 cm pokrývku snehu. Vysoko v horách na severe môže spadnúť až 30 centimetrov. 

V nižších polohách sa sneh neudrží a bude ho menej. Podľa predpovedí by sa to mohlo zmeniť budúci týždeň, kedy na Slovensku meteorológovia očakávajú viac zrážok. 

mapa, sneženie
Zdroj: iMeteo
Domov
Zdieľať
Diskusia