Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. novembra 2023 o 11:00
Čas čítania 0:36

Petr Pavel chcel vraj zrušiť návštevu Roberta Fica. Presvedčila ho údajne až Zuzana Čaputová

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pražskému hradu sa vraj nepáčil termín, ktorý Robert Fico vybral.

Slovenský premiér Robert Fico dnes pricestoval na svoju prvú oficiálnu zahraničnú návštevu do Prahy. Český prezident Petr Pavel chcel vraj návštevu zrušiť, pretože Fico navrhol termín stretnutia na deň, ktorý nevyhovoval jemu ani predsedom parlamentu, informuje český portál Novinky.cz.

Fico si okrem toho dohodoval aj stretnutia s bývalými prezidentmi Milošom Zemanom, Václavom Klausom a tiež s bývalým premiérom Andrejom Babišom. Podľa blízkeho zdroja Pražského hradu Fico neurobil ani jeden ústretový krok voči Českej republike a správal sa, že mu to je jedno. 

„To je diplomaticky úplne neprijateľné. Pri prvej návšteve danej krajiny sa má premiér stretnúť s prezidentom a predsedom vlády, nie so šéfom opozície alebo s bývalým prezidentom,“ povedal anonymný zdroj pre portál. Hrad to komentovať odmietol.

Petra Pavla údajne presvedčila Zuzana Čaputová

Podľa informácií portálu českého prezidenta presvedčila k prijatiu návštevy Zuzana Čaputová. Tá Prahu navštívila 16. novembra a Pavla požiadala, aby slovenského premiéra prijal a nepokazil tým česko-slovenské vzťahy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia