Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. novembra 2023 o 16:10
Čas čítania 0:56

Taraba tvrdí, že žiadne rokovanie o zrušení národného parku nebolo. Pripúšťa, že Malá Fatra nespĺňa základné štandardy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátny tajomník MŽP Filip Kuffa sa prihlásil k preklasifikovaniu Malej Fatry na prírodný park.

Žiadne rokovanie o preklasifikovaní Národného parku Malá Fatra na prírodný park na ministerstve životného prostredia nebolo. Šéf envirorezortu Tomáš Taraba to uviedol v súvislosti s výrokom štátneho tajomníka rezortu životného prostredia Filipa Kuffu.

„Neviem, v akom kontexte to zaznelo. Realita je taká, že Malá Fatra nespĺňa základné štandardy národného parku,“ skonštatoval Taraba.

Cieľom rezortu je podľa ministra komunikovať aj s neštátnymi vlastníkmi lesov. Myslí si, že v Rakúsku či Nemecku aj vďaka týmto ľuďom často príroda prežila v takej peknej podobe, ako je. Zároveň potvrdil, že zonácia národných parkov od 1. januára prebehne a následne ju bude rezort otvárať.

O preklasifikovaní Malej Fatry informoval štátny tajomník MŽP Filip Kuffa

Štátny tajomník MŽP Filip Kuffa vo štvrtok 23. novembra podporil iniciatívu vyhlásiť Malú Fatru za prírodný park. „My sme sa k tomu prihlásili aj pred voľbami a ostávame pri tom, že bude prvým prírodným parkom vyhláseným na Slovensku,“ uviedol na sociálnej sieti v súvislosti s podujatím Dni zeleného lesa v Malej Fatre.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Ako skonštatoval, chce, aby ľudia videli, že aj prírodný park je tu nato, aby v tomto prostredí ľudia mohli žiť, pracovať, ale treba brať do úvahy existenciu chránených území.

Podpredsedníčka Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová hovorí v súvislosti s výrokom Kuffu o ohrození záujmov ochrany životného prostredia aj ekonomických záujmov. „Situáciu budeme sledovať a využijeme všetky nástroje, aby sme zamedzili prípadným krokom takto zásadne poškodzujúcim záujmy Slovenska,“ uviedla.

Domov
Zdieľať
Diskusia