Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
25. novembra 2023 o 19:50
Čas čítania 0:30

Jednota sťahuje z predaja nebezpečný výrobok. Farebný popcorn obsahuje priveľa farbív

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o 170-gramové balenie kukuričných pukancov s ovocnou príchuťou.

Regionálna veterinárna a potravinová správa Komárno vykonala odber vzorky v predajni Coop Jednota Nové Zámky – Supermarket na Obchodnej 4 v obci Pribeta.

Kontrolou prešlo 170-gramové balenie kukuričných pukancov s ovocnou príchuťou, ktorých minimálna trvanlivosť sa končí 21. júna 2024. Tento výrobok, ktorý bol vyrobený na Ukrajine a na Slovensko bol dodaný cez Poľsko, kontrolou neprešiel a bol stiahnutý z predaja. 

Boomza! Kukuričné pukance s ovocnou príchuťou 170 g
Boomza! Kukuričné pukance s ovocnou príchuťou 170 g Zdroj: Tesco/potravinydomov

Ako na svojom webe informuje SVPS, produkt nie je v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a rady. Problémom sú farbivá obsiahnuté v produkte. 

Celkové množstvo E 104, E 110, E 124 a farbív v skupine III je 369,7 mg/kg, čím presahuje najvyššie prípustné množstvo stanovené pre skupinu III, ktoré je 300 mg/kg.

Na Slovensku bol výrobok stiahnutý z predaja a prevádzkovateľ zabezpečil informovanie odberateľov o nutnosti stiahnutia výrobku.

Domov
Zdieľať
Diskusia