Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
25. novembra 2023, 16:50
Čas čítania 0:33

Na poľovačke postrelili medveďa hnedého. Obec teraz varuje, že sa v jej okolí môže pohybovať ranený jedinec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obec Kľačno na sociálnej sieti informovala, že medveďa postrelili na hrebeni, v časti medzi prvou a druhou dolinou za obcou, smerom na Vrícko.

Medveďa hnedého postrelili v sobotu v sebaobrane pri spoločnej poľovačke pri obci Kľačno v okrese Prievidza, uviedol vedúci Zásahového tímu pre medveďa hnedého Západ Štátnej ochrany prírody SR Marek Veverica.

Doplnil, že dohľadávanie medveďa zatiaľ ukončili. „Išli sme za ním necelých päť kilometrov a nemá smrteľné zranenie. Považujeme to za uzavreté. Lebo keby bol smrteľne postrelený, už by sme ho našli,“ vysvetlil.

Obec Kľačno na sociálnej sieti informovala, že medveďa postrelili na hrebeni, v časti medzi prvou a druhou dolinou za obcou, smerom na Vrícko. „Tomuto miestu sa treba vyhnúť a byť obozretný aj v iných častiach lesa v katastri obce,“ upozornila.

Problémy s útokmi medveďa eviduje obec už dlhšie. Jednému z nich údajne čelilo i ekocentrum s ubytovaním Zelená ruža. Na sociálnej sieti informovalo, že v tomto roku útoky neprežilo viacero tamojších zvierat, išlo o emu, kenguru a ovce.

Domov
Zdieľať
Diskusia