Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2023 o 11:12
Čas čítania 0:51

AKTUÁLNE: Matúš Šutaj Eštok zostáva ministrom vnútra. Opozícii sa ho nepodarilo odvolať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedôveru vyjadrilo iba 61 poslancov.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ostáva vo funkcii. Za návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi hlasovalo v stredu len 61 poslancov zo 136 prítomných. Opozícia ho chcela odvolať za čistky v polícii, ako aj za porušovanie zákona pri postavení vyšetrovateľov mimo služby. Vláda s vyslovením nedôvery nesúhlasila. Predseda parlamentu Peter Pellegrini po hlasovaní ukončil 4. schôdzu NR SR.

O návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi začalo plénum rokovať vo štvrtok 23. novembra. Opozícia tvrdila, že minister porušil zákon, keď nekomunikoval s Úradom na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti pri rozhodnutí o postavení vyšetrovateľov mimo služby, pričom títo mali status chráneného oznamovateľa. Kritizovala aj opatrenia na slovensko-maďarských hraniciach, ktoré považuje za divadlo.

Premiér Robert Fico deklaroval, že minister má jeho dôveru a vláda s návrhom na odvolanie nesúhlasí. Šutaj Eštok trval na tom, že pri postavení vyšetrovateľov mimo služby konal zákonne. Podčiarkol, že spomínaní vyšetrovatelia sú naďalej obvinení, preto sú postavení mimo služby. Návrh na jeho odvolanie označil za neopodstatnený a argumenty opozície za frašku.

Šutaj Eštok skonštatoval, že odvolávanie skončilo podľa očakávania

Opozičný cirkus sa skončil s očakávaným výsledkom, skonštatoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok po stredajšom hlasovaní o návrhu na jeho odvolanie v Národnej rade SR. Parlament podporil jeho zotrvanie vo funkcii.

„Idem ďalej pracovať na bezpečnom Slovensku, kde zákon platí rovnako pre každého,“ vyhlásil na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia