Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
1. decembra 2023, 9:40
Čas čítania 0:37

Pri bratislavskom letisku vznikne nová moderná obchodná zóna. Zverejnili detaily o obrovskom komplexe, ktorý vyrastie už čoskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová obchodná zóna bude šetrná k životnému prostrediu a bude využívať obnoviteľné zdroje.

V blízkosti bratislavského letiska sa na budúci rok začne výstavba obchodnej zóny, ktorá bude pozostávať z piatich budov. Určené budú na rôzne formy podnikania, ako aj pre širokú verejnosť.


„Časť komplexu je určená na predajné showroomy a už prebiehajú rokovania s viacerými záujemcami. Ďalšie budovy v komplexe môžu slúžiť na technologický vývoj a výskum alebo na robotickú logistiku,“ objasnil Jan Palek, riaditeľ developerskej spoločnosti GLP.


Budovy budú podľa developera šetrné k životnému prostrediu a budú maximálne využívať obnoviteľné zdroje. Areál by preto mal zapadať do okolitého prostredia formou parkových úprav a spĺňať požadované regulačné normy. „Elektrickú energiu budú vyrábať strešné fotovoltické panely, teplo zabezpečia tepelné čerpadlá, dažďová voda bude slúžiť ako úžitková voda. V budove bude inteligentný systém merania a zberu údajov na monitorovanie spotreby tepla a prevádzky zariadení,“ dodal Palek.


Po vydaní územného rozhodnutia spoločnosť požiadala o stavebné povolenie. Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2024 a prví nájomníci by do objektu mohli prísť v roku 2025.

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.
Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Zdroj: Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia