Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
4. decembra 2023, 9:13
Čas čítania 0:54

V známom okresnom meste vznikne úplne nová štvrť. Ponúkne pracovné možnosti aj priestor na bývanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výhody z novej štvrte budú mať podľa developera aj okolití obyvatelia, pretože sa má zlepšiť infraštruktúra aj častejšie spojenia mestskej autobusovej dopravy do mesta.

Mestské časti Liptovského Mikuláša Andice a Benice plánuje developer rozšíriť k brehom Liptovskej Mary. Vzniknúť by tak mala nová štvrť s viacerými možnosťami bývania aj pracovnými príležitosťami. Vedenie mesta vníma projekt ako významnú investíciu s prínosom pre ľudí, s developerom preto podpíše memorandum o spolupráci.


Výhody z novej štvrte budú mať podľa developera aj obyvatelia Andíc a Beníc. „Sľubuje lepšiu infraštruktúru aj častejšie spojenia mestskej autobusovej dopravy do mesta. Súčasťou projektu je vybudovanie vodovodu a kanalizácie, na ktoré sa budú môcť pripojiť objekty z celého územia Andíc a Beníc, či zabezpečenie cyklistického prepojenia Nových Čemíc s mestom,“ priblížila hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

Snahou developera je získať pre projekt status významnej investície, čo by podľa nej mohlo uľahčiť aj snahy radnice o vybudovanie južného obchvatu mesta v úseku Benice – Demänová.

Čo všetko bude nová štvrť obsahovať?

Čapčíková uviedla, že Nové Čemice majú vytvárať prostredie a podmienky na vznik znalostnej ekonomiky, prvkov kreatívneho priemyslu a startupov. Pôjde najmä o kancelárske priestory, prototypové dielne, vedecké laboratóriá, ateliéry pre umelcov či komplexné zázemie s občianskou vybavenosťou a rôznymi typmi bývania.


Urbanistický projekt má ambíciu prilákať do Liptovského Mikuláša nových obyvateľov aj rodákov, ktorí odišli za vzdelaním alebo za prácou mimo regiónu, a tiež vytvoriť takmer 2 000 pracovných miest. Developer aktuálne robí na príprave projektovej dokumentácie. Aby sa mohlo začať s prípravou územia na jeho rozvoj, je tiež potrebné upraviť územný plán mesta.

Domov
Zdieľať
Diskusia