Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. decembra 2023 o 13:37
Čas čítania 0:29

Dôchodkyňa chcela investovať do kryptomien. Podvodníci ju okradli o obrovskú sumu peňazí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Len za „odblokovanie účtu“ odoslala 3 000 eur.

Seniorka prišla pre podvod o 23 100 eur. Bratislavská polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu, informovala o tom na sociálnej sieti.


Priblížila, že neznámy páchateľ ponúkol 70-ročnej seniorke možnosť zhodnotiť peniaze investovaním do kryptomien. „Seniorka prejavila záujem a v priebehu niekoľkých dní zaslala na rôzne účty tisíce eur,“ dodala polícia.


Podotkla, že keď žena chcela po určitom čase peniaze vybrať, mala poslať na „odblokovanie účtu“ 10 000 eur. Takú sumu nemala a zaslala podľa polície 3 000 eur. Neznámy páchateľ naďalej požadoval celú sumu. „Túto požiadavku už seniorka neuskutočnila a išla podať trestné oznámenie na policajný útvar,“ ozrejmila.


Polícia opätovne upozornila ľudí, aby zvážili, komu zverujú svoje peniaze na investovanie. „Ak nerozumiete investovaniu, v žiadnom prípade neposielajte peniaze cudzím osobám,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia