Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. decembra 2023 o 18:33
Čas čítania 0:31

FOTO: Pozor na tento nebezpečný elektrický výrobok, hrozí ti pri ňom nebezpečenstvo úrazu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma zákazníkom vráti peniaze.

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje na nebezpečný elektrický výrobok od firmy SEZ Krompachy, a. s., so sídlom Hornádska 1, 053 42 Krompachy. Istič má plastový biely obal s čiernou páčkou a číslo modelu je viditeľné na bočnej strane.

„Pri používaní hrozí nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom za predpokladu, že chránené prostredie, v ktorom je istič umiestnený, je prístupné, napájacie obvody sú pod napätím a osoba v danom okamihu ovláda istič prostredníctvom čiernej páčky. Ovládacia páčka môže vykazovať bezpečnostnú chybu vo forme elektrickej vodivosti, čím sa na jej povrchu môže v prevádzkovom režime objaviť fázové napätie,“ píše na webe SOI.

SOI upozorňuje, že chybu nie je možné určiť iba vizuálnou kontrolou. Firma Krompachy oznamuje, že zákazníci môžu istič vrátiť do predajne, v ktorej im vrátia peniaze aj bez pokladničného bloku. Všetky čísla nebezpečných modelov nájdeš tu.

istič
Zdroj: SOI.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia