Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. decembra 2023, 13:00
Čas čítania 0:31

Zverejnili zatiaľ najpresnejšiu predpoveď na Vianoce. Niektorí Slováci sa zrejme môžu tešiť na zasneženú idylku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa meteorológov sa väčšina Slovenska na Vianoce dočká snehovej nádielky.

Portál Severe Weather Europe priblížil, aké počasie nás čaká na Vianoce, ale aj to, či sa môžeme tešiť na snehovú nádielku. Predpovede meteorológov potešia mnohých, podľa nich sa totiž dočkáme bielych sviatkov.

11. decembra 2023, 9:33 Čas čítania 0:37 Na Slovensku nastane výrazná zmena počasia. So snehom sa nateraz rozlúč, počasie bude pripomínať jeseň Na Slovensku nastane výrazná zmena počasia. So snehom sa nateraz rozlúč, počasie bude pripomínať jeseň

Očakávané zrážky a nižšie teploty na území strednej a severnej Európy by sa mali postarať o výdatné sneženie. „V tomto rozsahu predpovede sa nemôžeme pozerať na jednotlivé dni, preto sa zvyčajne pozeráme na zmeny za určité obdobie alebo na viacdňovú anomáliu. Zmena výšky snehu pre Európu ukazuje nárast výšky snehu v stredných a severných častiach,“ upresnil portál Severe Weather Europe. 

Grafická predpoveď znázorňuje 5-dňovú zmenu výšky snehu od 22. do 27. decembra. Modrá farba predstavuje približne 5 centimetrov snehu a podľa tejto predpovede si sneh užijú obyvatelia západného a stredného Slovenska. Naopak, veľmi priaznivo to zatiaľ nevyzerá s oblasťami východného Slovenska. 

sneh, predpoveď
Zdroj: Severe Weather Europe
Domov
Zdieľať
Diskusia