Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jakub Paulík
13. decembra 2023, 19:49
Čas čítania 0:39

Európska komisia upozorňuje Roberta Fica. Slovensku môže siahnuť na eurofondy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda by sa mala mať na pozore. Jej kroky vzbudzujú pozornosť Európskej komisie.

Európska komisia (EK) nezaváha zasiahnuť proti Slovenskej republike akýmkoľvek spôsobom vrátane obmedzenia eurofondov, ak by kroky vlády vedenej premiérom Robertom Ficom v oblasti právneho štátu porušovali pravidlá EÚ. V stredu to v rámci rozpravy o situácii na Slovensku v pléne Európskeho parlamentu (EP) povedal eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders, informuje spravodajca TASR.


Diskusiu v europarlamente o situácii na Slovensku po nástupe novej vlády začiatkom decembra presadila Európska ľudová strana (EPP). Iniciátorom tejto rozpravy bol europoslanec Ivan Štefanec (KDH), ktorý je vedúcim slovenskej delegácie EPP v europarlamente.


Do rozpravy sa prihlásilo 33 rečníkov vrátane 12 zo 14 slovenských europoslancov.
Eurokomisár naznačil, že pripravované zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a ďalšie úpravy fungovania justičných orgánov na Slovensku sú „znepokojujúce“ a exekutíva EÚ tieto zámery analyzuje.


Európska komisia minulý týždeň v stredu (6. 12.) požiadala Slovensko, aby nepokračovalo v novelizácii Trestného zákona a zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Štefanec pre TASR spresnil, že po stredajšej rozprave v pléne EP zákonodarný zbor EÚ prijme uznesenie k situácii na Slovensku v januári budúceho roka.

Fico
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia