Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent TASR
14. decembra 2023, 17:40
Čas čítania 0:57

SNS tvrdí, že Pellegrini odmietol jej podporu. Zvažuje preto vlastného kandidáta na prezidenta, Taraba naznačil prvé meno

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ako najpravdepodobnejšiu voľbu na kandidáta v rámci SNS vidí jej šéfa Andreja Danka.

SNS uvažuje o vlastnom kandidátovi na prezidenta. Strana tvrdí, že šéf parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) odmietol podporu od SNS ako prípadný kandidát.

„SNS je pripravená podporiť Roberta Fica, ten však odmieta kandidovať. Peter Pellegrini zase odmietol koaličnú podporu od SNS. Je prirodzené, že uvažujeme o svojom kandidátovi, keďže čas sa kráti,“ uviedla strana vo svojom vyjadrení.

Vicepremiér a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) k otázke prezidentského kandidáta uviedol, že SNS má „väčšie zdieľanie elektrorátu“ so Smerom-SD, a preto je pre SNS ľahšie odporučiť voličom ako kandidáta Roberta Fica. Povedal to vo štvrtok v Rádiu Expres s tým, že odporúčanie Pellegriniho by volič SNS nevedel „úplne“ pochopiť. „Z tohto pohľadu to potom skôr vychádza, že SNS musí niekoho postaviť,“ dodal Taraba.

Ako najpravdepodobnejšiu voľbu na kandidáta v rámci SNS vidí jej šéfa Andreja Danka.
Danko pred pár dňami avizoval, že SNS by mala o svojom postupe rozhodnúť na sneme, ktorý by mohol byť medzi vianočnými sviatkami. Časť SNS hovorí podľa Danka o podpore Štefana Harabina ako prezidentského kandidáta a časť o tom, že je Dankovou povinnosťou kandidovať v záujme zachovania zjednocovania národných strán.

Pellegrini svoju kandidatúru ešte nepotvrdil

Pellegrini zatiaľ nepotvrdil, či bude kandidovať na funkciu prezidenta. Zámer kandidovať ohlásili diplomati a exministri zahraničných vecí Ivan Korčok a Ján Kubiš a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková. Prezidentka Zuzana Čaputová sa o funkciu nebude opätovne uchádzať.

Prezidentské voľby budú v roku 2024. Ich termín má vyhlásiť predseda parlamentu v januári.

Domov
Zdieľať
Diskusia