Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent TASR
14. decembra 2023, 17:01
Čas čítania 0:36

Únia Rómov podala trestné oznámenie pre 500-eurovú odmenu za voľby. Matoviča vyzývajú, aby dodržal sľub

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda únie František Tanko povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii, že Rómovia boli oklamaní.

Občianske združenie Únia Rómov na Slovensku podalo trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre v súvislosti s 500-eurovým príspevkom za účasť vo voľbách. Zároveň vyzvala Igora Matoviča (hnutie Slovensko), aby dodržal sľub voči Rómom. Ako povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii predseda únie František Tanko, Rómovia boli oklamaní.

„V tieto dni nás kontaktovalo množstvo obyvateľov rómskych osád s problémom, ktorý je dôsledkom sľubov Matoviča a rodiny poslancov Pollákovcov. Je to sľub, že ak im dajú vo voľbách hlas, dostanú 500 eur. Ľudia, ktorí im uverili, si požičali peniaze od úžerníkov a teraz sú vo veľkých osobných problémoch. Matovič a Pollákovci hrubo vedome oklamali a zneužili chudobných Rómov. Vedeli, že nedokážu presne porozumieť ich zavádzajúcim sľubom a že vo vidine rýchleho a jednoduchého získania financií dostanú ich hlasy,“ povedal Tanko.

Verí, že príslušné orgány celú záležitosť vyšetria a zodpovedné osoby zoberú na zodpovednosť. Zároveň vyzval kompetentných na stretnutie a okamžité rokovanie o riešeniach nahromadených problémov.

Domov
Zdieľať
Diskusia