Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
19. decembra 2023, 10:26
Čas čítania 0:42

NDS otvorí dva nové úseky diaľnic, na slovenských cestách ušetríš aj desiatky minút. Pozri si aktuálny prehľad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) budúci rok otvorí diaľničný privádzač pre budúcu diaľnicu D3 a úsek rýchlostnej cesty R3 na Orave.

Budúci rok otvorí Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na Slovensku dva úseky. Ide konkrétne o diaľničný privádzač pre budúcu diaľnicu D3 a úsek rýchlostnej cesty R3 na Orave. Úseky mali byť hotové ešte tento rok, no ich dokončenie sa odložilo na budúci rok, informuje o tom portál topspeed.sk.

Nová rýchlostná cesta R3 bude mať dĺžku 5,6 kilometra a cesta bude zahŕňať prechod cez 11 mostov. Výstavba sa začala ešte v roku 2011. Rýchlostná cesta odbremení dopravu v meste a zvýši bezpečnosť a plynulosť premávky. „Na stavbe v súčasnosti pokračujú zemné práce – od sanácie podloží, budovanie násypových telies cez výkopy a odkopy v zárezoch, na objektoch múrov až po realizáciu priepustov,“ uvádza Národná diaľničná spoločnosť.  

Diaľničný privádzač na diaľnicu D3 odľahčí najmä cestu I/11 zo Žiliny do Kysuckého Nového Mesta. „Ukončili sme práce a aj spustili premávku po novovybudovanej okružnej križovatke na ceste tretej triedy. Čo sa týka výstavby ostatných objektov, prebieha výstavba na mostoch, upravuje sa terén pod mostom, osadzujú sa zvodidlá, ukladá sa obrusná vrstva vozoviek, avšak s ohľadom na aktuálne klimatické podmienky,“ informuje NDS o výstavbe.

Diaľnica D3
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia