Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
19. decembra 2023, 19:30
Čas čítania 0:57

FOTO: V Bratislave protestuje najmenej 15-tisíc ľudí. „Dosť bolo Fica,“ hromadne skandujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protesty zorganizovali opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH.

Vyše 15-tisíc Slovákov dnes protestuje na Námestí SNP, informoval portál SME. Na protestoch Zastavme ich, ktoré organizujú opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH, ľudia vyjadrujú nesúhlas s Ficovou vládou. Protest sa začal o 18.00 h.

Protestujúci rečníci vyjadrili svoju nevôľu k navrhovaným vládnym zmenám v Trestnom zákone či zákone o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a ďalším vládnym návrhom, v ktorých vidia deštrukciu právneho štátu i budúcnosti krajiny.

„Chceli rýchlo pretlačiť ten svoj promafiánsky balíček a dnes iba sprosto klamú,“ povedal počas svojho príhovoru Michal Šimečka. „Všetci vieme, že im ide len o Kočnerovu slobodu a Bašternákovu vilu,“ uviedol predseda strany PS. „Fico veľmi chcel dať svoj promafiánsky balíček sebe a svojim ľudom. Dnes mu to však nevyšlo,“ dodal.

Obrovský dav ľudí počas protestov hromadne skandoval heslá ako napríklad „Dosť bolo Fica“, „My sme tu doma“ a „Podržtaška“.

„Mam pre vás dobré správy. Viete, kto sa na jar nestane prezidentom? Peter Pellegrini,“ povedal a dav ľudí mu začal intenzívne vyjadrovať podporu. „Nemôžeme dopustiť, aby sa stal prezidentom SR niekto, kto kryje každý Ficov ťah,“ reagoval Šimečka na možnú prezidentskú kandidatúru predsedu strany Hlas. Šimečka následne vyjadril svoju podporu prezidentskému kandidátovi Ivanovi Korčokovi. „PS podporuje jeho kandidatúru a urobí všetko, aby bol naším novým prezidentom,“ povedal.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Šimečka na konci svojho príhovoru avizoval, že protivládne protesty budú pokračovať aj v januári. Okrem Bratislavy dnes prišli ľudia demonštrovať aj na námestia v Košiciach, Banskej Bystrici, Nitre, Žiline, Trnave, Prešove, Poprade či v Liptovskom Mikuláši.

Protesty v Bratislave.
Protesty v Bratislave. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia