Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. decembra 2023, 9:20
Čas čítania 0:29

Slovákov čaká prudká zmena počasia, príde už o pár hodín. Musíme sa pripraviť aj na výstrahy SHMÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hladiny väčšiny vodných tokov sú v týchto sviatočných dňoch na vzostupe. Meteorológovia už dokonca vydali hydrologické výstrahy prvého a druhého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu.

Na Vianoce Slovákov potešila rozprávkovo zasnežená krajina. Tomu je však koniec. Meteorológovia hlásia výrazné oteplenie, ktoré sprevádza odmäk a zvýšené riziko povodní, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na Facebooku.

Vyššie teploty majú za následok dažďové zrážky. Hladiny väčšiny vodných tokov sú v týchto sviatočných dňoch na vzostupe. Najväčšie zvýšenie hladiny odborníci zaznamenali na vodných tokoch v povodí Myjavy, hornej Nitry a Kysuce.

Stúpli aj hladiny riek Dunaja a Moravy. Najvyššia denná teplota sa bude dnes pohybovať v rozpätí päť až desať stupňov Celzia na západnom Slovensku, v Banskobystrickom a v Košickom kraji miestami dosiahne teplotu 10 až 15 stupňov Celzia.

Meteorológovia už dokonca vydali hydrologické výstrahy prvého a druhého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu. A to predovšetkým na území stredného a západného Slovenska. 

mapa, sr, podvodne
Zdroj: SHMU.sk
 
Späť
Zdieľať
Diskusia