Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. decembra 2023 o 19:27
Čas čítania 0:26

Martina Šimkovičová sa bude zaoberať Maticou slovenskou. Prezradila jeden zo svojich najväčších plánov v roku 2024

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nový zákon má umožniť lepšie využiť jej potenciál.

Matica slovenská by sa mala vrátiť k svojmu pôvodnému poslaniu. Deklaruje to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová, ktorá zmeny v prípade národnej ustanovizne vníma ako jednu z najväčších výziev roka 2024.

„Matica v súčasnosti nevyužíva dostatočne svoj potenciál. Musí sa vrátiť k odbornej činnosti v oblasti slovenskej literatúry, knihovníctva, etnológie, histórie, lingvistiky, pedagogiky, sociológie, politológie, práva aj ekonomiky,“ zdôraznila ministerka, ktorá avizuje v tejto súvislosti aj prípravu novely zákona o MS.

„Pred samotnou novelou plánujeme pripraviť niekoľko okrúhlych stolov, kde budeme s relevantnými zástupcami diskutovať na tému reformy,“ dodala.

V rámci zverejneného návrhu plánu legislatívnych úloh vlády na rok 2024 by mal rezort predložiť návrh zákona na rokovanie vlády do júna budúceho roka.

Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia