Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
28. decembra 2023 o 10:33
Čas čítania 0:29

Na výmenu vodičského preukazu majú desaťtisíce vodičov posledné dva dni. Po Novom roku nebudú môcť šoférovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa ministerstva vnútra si žiadosť o výmenu nepodalo 140-tisíc Slovákov. Na výmenu majú dva dni, inak si nebudú môcť sadnúť za volant.

Na výmenu ružového vodičského preukazu zostávajú už len 2 dni. Podľa RTVS sa vo viacerých klientskych centrách tvoria dlhé rady. Ministerstvo vnútra uvádza, že eviduje ešte 140-tisíc nevymenených preukazov.

„Najväčší záujem je v súčasnosti vo vydávaní vodičských preukazov a pasov. Klientom odporúčame navštevovať aj menšie oddelenia dokladov, kde sa vybavujú priebežne, respektíve bez čakania,“ informuje hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann. Centrá v krajských mestách sú najvyťaženejšie. Termíny sú podľa RTVS obsadené na niekoľko týždňov dopredu.

Vodiči, ktorí si vymenili ružový preukaz za aktuálny, no ešte ho nedostali, sa môžu pri cestnej kontrole preukázať potvrdením, ktoré dostali pri podaní žiadosti. Tí, ktorí si nestihli vybaviť nový preukaz, nemôžu po Novom roku šoférovať. „Pri zastavení hliadkou hrozí pokuta a odobratie tohto vodičského preukazu,“ povedal Matej Neumann.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/S. Písecký
Domov
Zdieľať
Diskusia