Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
28. decembra 2023 o 11:56
Čas čítania 0:47

AKTUÁLNE: Do klientskeho centra v Prešove prišiel mladík s cestovnou taškou. Čakajúcim ľuďom oznámil, že má bombu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia mladého muža stihla zadržať.

Do klientského centra v Prešove prišiel chlapec s cestovnou taškou. Ľuďom v čakárni oznámil, že má so sebou bombu, informujú o tom tvnoviny.sk.

Priestory centra evakuovali a na miesto prišli príslušníci Policajného zboru. Mladého chlapca sa im podarilo zadržať. Policajti v cestovnej taške bombu nenašli, no priestory budovy prehľadávajú za pomoci psa. Mladému mužovi hrozí obvinenie. V tej istej budove sídli aj krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ktoré neevakuovali a funguje podľa stanovených časov.

Polícia vedie trestné stíhanie

Trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy vedie polícia v súvislosti so štvrtkovým prípadom bombovej hrozby v Klientskom centre v Prešove. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, predpoludním bola vyslaná policajná hliadka do budovy Klientskeho centra v Prešove.

„Na tiesňovú linku bolo oznámené, že v budove centra sa nachádza muž, ktorý má cestovnú tašku a počas komunikácie s prítomnými ľuďmi spomenul slovo bomba. Po príchode hliadky na miesto bol stotožnený, išlo o 38-ročného muža z obce v okrese Prešov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode,“ uviedla Ligdayová.


Doplnila, že z bezpečnostného dôvodu bola vykonaná evakuácia osôb, následne bola vykonaná prehliadka priestorov, v ktorých sa nachádzal podozrivý muž. Výsledok prehliadky bol negatívny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia