Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
29. decembra 2023, 11:32
Čas čítania 0:48

Slovenskou značkou vo vojnovom Pásme Gazy sa už zaoberá aj SIS. Tomuto košickému autu patrila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nové info k prípadu košickej „ešpézetky“. Od 2. novembra 2021 bolo auto s týmito značkami odhlásené z evidencie, a tak „zmizlo“ z verejných údajov.

V úkryte teroristického Hamasu v Pásme Gazy sa objavilo EČV z Košíc, o ktorom Refresher informoval medzi prvými ešte pred dvoma dňami (v stredu 27. decembra.) K nezvyčajnému prípadu sa vyjadrila medzičasom aj Slovenská informačná služba (SIS).

Tá síce uviedla, že prípad eviduje, no dodala, že z dôvodu ochrany utajovaných skutočností sa nemôžu bližšie verejne vyjadriť k prípadu, informujú tvnoviny

„Vec neunikla spravodajskej pozornosti Slovenskej informačnej služby, k predmetu vašej otázky sa však nemôžeme bližšie verejne vyjadriť z dôvodu ochrany utajovaných skutočností,“ uviedla SIS pre spravodajský portál Markízy.

Portál TV JOJ noviny.sk však upozorňuje, že podľa verejne dostupných databáz ide o ešpézetku auta Peugeot Partner z roku 2018. Vozidlo vlastnila lízingovka Business Lease po dobu troch rokov a potom bolo predané inej firme. Meno nového majiteľa bývalý vlastník auta neposkytol.

Od 2. novembra 2021 bolo auto odhlásené z evidencie, a tak „zmizlo“ z verejných údajov. Je veľa teórií o tom, čo robila košická značka auta vo vojnovom Pásme Gazy, no všetko sú to len dohady. Faktom však zostáva, že sa objavila medzi rôznymi zbraňami aj granátmi. Podľa analytika Radovana Bránika sa však za posledných 15 rokov začalo v Pásme Gazy pohybovať niekoľko sto vozidiel pochádzajúcich z územia Slovenska a Českej republiky.

Fotka auta Peugeot Partner, ktorému patrila EVČ.
Fotka auta Peugeot Partner, ktorému patrila EVČ. Zdroj: Business Lease
Domov
Zdieľať
Diskusia