Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
1. januára 2024, 7:43
Čas čítania 0:38

Koniec meškania vlakov? Štát oznámil, aké má plány so slovenskými železnicami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo dopravy plánuje modernizovať vlakové trate.

Ministerstvo dopravy SR sa plánuje v novom roku zamerať aj na modernizáciu železničných tratí. Tie chce opraviť a zmodernizovať, aby po nich vlaky mohli jazdiť vyššou rýchlosťou.

Minister dopravy Jozef Ráž poveril vedenie Železníc Slovenskej republiky, aby do konca marca 2024 pripravili verejné obstarávanie. Vo videu na sociálnej sieti to v piatok 29. decembra uviedol šéf rezortu dopravy s tým, že sa pri modernizácii železníc chcú uchádzať o prostriedky z plánu obnovy.

„Dal som pokyn generálnemu riaditeľovi železníc, aby začal obstarávania do konca tretieho mesiaca budúceho roka, na objem minimálne jednej miliardy eur,“ priblížil Ráž. Rezort dopravy chce modernizáciou železničných tratí riešiť zastaranú alebo poškodenú infraštruktúru, ktorá má podľa nich na svedomí veľkú časť meškaní vlakov.

Modernizácia je realizovateľná do polovice roku 2026

Pri modernizácii železničných tratí sa plánuje rezort dopravy uchádzať o dodatočné prostriedky z plánu obnovy a odolnosti. Podľa Ráža je modernizácia železničných zvrškov realizovateľná do polovice roku 2026, čo je aj predpokladom oprávnenosti čerpania prostriedkov z plánu obnovy.

Domov
Zdieľať
Diskusia