Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. januára 2024, 12:50
Čas čítania 0:31

Minister školstva Drucker chce veľkú zmenu v maturitách. Týkať by sa mala matematiky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister hovorí, že nie každý potrebuje rovnakú úroveň matematiky a niektorí študenti vyžadujú viac podpory v tejto oblasti ako iní.

Šéf rezortu školstva Tomáš Drucker presadzuje zavedenie dvojstupňovej matematiky na stredných školách v rámci maturitnej skúšky. Skupina študentov, ktorá sa chce venovať prírodovedným odborom, by podľa neho mala byť na túto oblasť lepšie pripravená.

Viacero náročností 

„Žiaci by nerobili len jednu skúšku z matematiky, ale mohli by mať možnosť absolvovať úrovne B1, B2, C1, pretože tak by sme neboli v nižšom strede,“ zdôraznil. Na vysokých školách prírodovedných smerov podľa jeho slov vyžadujú vyšší štandard, ktorý v súčasnosti mnohí študenti nedosahujú.


Minister tiež podotkol, že nie každý potrebuje rovnakú úroveň matematiky a niektorí študenti vyžadujú viac podpory v tejto oblasti ako iní. „Pri cudzom jazyku si pri skúške vieme porovnať medzi úrovňami B1 a C1. Rozumieme, aká je to úroveň. Je tu úvaha, že takto by sme mohli postupovať aj v matematike,“ skonštatoval.

Ilustračné foto: Študent maturuje z matematiky počas ústnej maturitnej skúšky na Gymnáziu Jána Adama Raymana v roku 2023.
Ilustračné foto: Študent maturuje z matematiky počas ústnej maturitnej skúšky na Gymnáziu Jána Adama Raymana v roku 2023. Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia