Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. januára 2024 o 8:01
Čas čítania 0:35

SHMÚ VARUJE: Na Slovensku dnes udrie silný vietor. Ľudia v mnohých oblastiach sa musia mať na pozore (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na viacerých miestach Slovenska môže vo štvrtok silnejšie fúkať.

Na viacerých miestach Slovenska treba vo štvrtok 4. januára počítať so silnejším vetrom. Výstraha prvého stupňa platí takmer vo všetkých okresoch Bratislavského kraja a pre okresy Dunajská Streda, Poprad a Liptovský Mikuláš. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

Počas štvrtka stále platí výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Vyskytnúť sa môže v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Žilina. Vietor tam môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

počasie
Zdroj: SHMÚ

V mnohých okresoch platia aj výstrahy pred povodňami

Meteorológovia vydali tiež hydrologické výstrahy. V okresoch Michalovce, Prievidza a Bánovce nad Bebravou platí druhý stupeň výstrahy pred povodňou. Výstraha prvého stupňa pred povodňou platí pre okresy Skalica, Senica, Malacky, Trenčín, Ilava, Púchov a Považská Bystrica. Takisto aj v okresoch Bytča, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Dolný Kubín, Zlaté Moravce, Partizánske, Banská Bystrica a Trebišov bez Roňavy.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia