Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. januára 2024, 11:33
Čas čítania 0:56

VIDEO: Novému boeingu vypadlo počas letu okno. Spoločnosť uzemňuje všetky lietadlá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Počas hrozivého incidentu sa na palube nachádzalo 177 ľudí.

Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines smerujúce do štátu Kalifornia sa v noci v piatok muselo otočiť a núdzovo pristáť po tom, čo na boku stroja krátko po vzlietnutí náhle vznikol otvor, informovali agentúry DPA a AP.

Let číslo 1 282 vyštartoval z medzinárodného letiska v meste Portland v štáte Oregon a smeroval k mestu Ontario v Kalifornii so 171 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube, spresnila letecká spoločnosť. V čase, keď lietadlo naberalo výšku, sa odrazu oddelilo jedno z jeho bočných okien spolu s časťou steny stroja, vyplýva z vyjadrení na sociálnych sieťach. Priložené video zachytáva celú situáciu.

Alaska Airlines to označila za „incident“ a uviedla, že lietadlo sa otočilo a bezpečne pristálo opäť v Portlande. „Bezpečnosť našich hostí i zamestnancov je vždy naša najvyššia priorita, takže aj napriek tomu, že tento typ udalostí je pomerne zriedkavý, naša posádka bola vycvičená a pripravená bezpečne zvládnuť situáciu,“ dodala vo vyhlásení letecká spoločnosť s tým, že incident vyšetruje americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy.

Spoločnosť Alaska Airlines v sobotu podľa agentúry AP zároveň uviedla, že v súvislosti s incidentom uzemňuje všetky svoje lietadlá typu Boeing 737-9.

Domov
Zdieľať
Diskusia