Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
8. januára 2024, 11:37
Čas čítania 0:48

Na týchto čerpačkách odhalila inšpekcia predaj nekvalitného paliva. Spoločnostiam hrozí vysoká pokuta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Testy vzoriek prebiehajú v colnom laboratóriu Finančného riaditeľstva SR.

Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) odhalila počas kontrol nevyhovujúci stav paliva na piatich čerpacích staniciach. Odobrané vzorky ukázali na dvoch benzínkach nízku kvalitu LPG a zvyšné tri mali nedostatočnú kvalitu benzínu, informuje o tom portál techbyte.sk.

„V roku 2023 SIŽP vykonala kontrolu na 155 čerpacích staniciach. Odobratých bolo celkom 472 vzoriek motorového paliva, z toho päť vzoriek nespĺňalo požadované kritériá na kvalitu. V týchto prípadoch nebolo ešte ukončené správne konanie s cieľom uložiť pokutu,“ informoval hovorca SIŽP Mgr. Dávid Vido, PhD.

Nevyhovujúcu kvalitu benzínu zistili na čerpacej stanici 1. SPS, ktorá sa nachádza na Ulici Slovenského národného povstania 1301 v Žiari nad Hronom, a na čerpačke ČS LPG, ktorá je v Košiciach na Ulici Pri prachárni 5.

Nekvalitný benzín odhalili kontrolóri na čerpacej stanici Jurki v Martine, ktorá sa nachádza na Kollárovej ulici. Dôvodom je nevyhovujúca vzorka BA 95. Spoločnosť Jurki mala problém aj v Demänovej, kde inšpektori prostredníctvom testov odhalili nízku kvalitu vzorky BA 95. 

Spoločnosť Dalioil, ktorá má stanicu na Ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši, dostala pokutu za nevyhovujúcu kvalitu vzorky BA 98. 

Vysoké pokuty

Kontroly prebiehajú v akreditovanom laboratóriu, ktoré na Slovensku vykonáva colné laboratórium Finančného riaditeľstva SR. Za predaj nekvalitného paliva hrozí predajcom pokuta vo výške od 700 €.

čerpacia stanica Jurki
Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia