Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
8. januára 2024, 11:58
Čas čítania 0:50

AKTUÁLNE: NAKA začala trestné stíhanie voči Ľubošovi Blahovi. Dôvodom je obraz Che Guevaru

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podpredseda parlamentu čelí trestnému stíhaniu.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie voči Ľubošovi Blahovi. Podpredseda parlamentu je stíhaný za obraz revolucionára Ernesta Che Guevaru, ktorý vystavil na stenu namiesto portrétu prezidentky Zuzany Čaputovej, informujú o tom Aktuality.sk.

Trestné oznámenie podal historik Patrik Dubovský. Podľa Dubovského sa Blaha mohol dopustiť trestného činu extrémizmu.

Po zvolení do Národnej rady si poslanec „upravil“ kanceláriu a po zámene portrétu prezidentky sa rozhodol zvesiť európsku vlajku a nahradiť ju slovenskou. Ľuboša Blahu sa snažila opozícia za činy odvolať, no mimoriadnu schôdzu sa im nepodarilo otvoriť.

Chcú ho znova odvolať

Poslanci Národnej rady (NR) SR za KDH chcú opäť iniciovať odvolávanie Ľuboša Blahu (Smer-SD) z postu podpredsedu parlamentu.

Podľa KDH začala trestné stíhanie Národná kriminálna agentúra (NAKA) voči podpredsedovi parlamentu za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Kresťanskí demokrati sú presvedčení, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je potenciálnou medzinárodnou hanbou pre Slovensko.


„Trvali sme na tom, aby sa Ľuboš Blaha verejne ospravedlnil, odstránil obraz Che Guevaru a vrátil tam obraz prezidentky. Zároveň sme trvali na tom, aby vrátil vlajku EÚ na svoje miesto. Nič z toho sa nestalo, naopak, Ľuboša Blahu začala trestne stíhať NAKA, a preto opäť začíname zbierať podpisy na jeho odvolanie,“ uviedla v stanovisku predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková.

blaha
Zdroj: Telegram/Ľuboš Blaha
Domov
Zdieľať
Diskusia