Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
9. januára 2024, 14:46
Čas čítania 0:33

Priprav sa na spomalené vlakové spoje. ŽSR hlási pre silné mrazy veľké problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nízke teploty na Slovenku komplikujú vlakovú dopravu. Na viacerých úsekoch dochádza k lomom koľajníc.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali viaceré komplikácie v železničnej infraštruktúre v súvislosti s aktuálnym počasím. Vplyvom počasia, najmä silných mrazov, dochádza k lomom koľajníc. 


Hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová priblížila, že za posledných 24 hodín došlo k lomom koľajníc v úsekoch Vydrník – Poprad-Tatry, Východná – Štrba, Markušovce – Spišské Vlachy a Radvaň – Vlkanová.

V dôsledku silného vetra bola tiež v niektorých úsekoch znížená rýchlosť vlakov. Ide napríklad o úseky Veľký Horeš – Slovenské Nové Mesto, Slivník – Trebišov či Nižná Myšľa – Krásna nad Hornádom. „V niektorých staniciach dochádza k primŕzaniu výhybiek, a tým k sťaženej situácii,“ dodala hovorkyňa.

Mínusové teploty

Slovenský hydrometeorologický ústav informoval, že na stanici Červený Kláštor v okrese Kežmarok klesla teplota na mínus 24,1 stupňa Celzia, čo predstavuje najnižšiu hodnotu teploty v prebiehajúcej zime. V utorok v noci lokálne klesla pod mínus 20 stupňov Celzia na Orave, hornom Spiši a v Šariši.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/ZSSK
Domov
Zdieľať
Diskusia