Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
11. januára 2024, 18:28
Čas čítania 1:01

FOTO: Na celom Slovensku práve prebiehajú hromadné protesty. „Fico do basy,“ skandujú ľudia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protesty sa začali o 18.00 h v štrnástich mestách po celom Slovensku.

Opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH dnes zorganizovali prvé tohtoročné protesty na celom Slovensku. Ľudia na nich vyjadrujú nesúhlas s rozhodnutím vlády o zrušení  Úradu špeciálnej prokuratúry. Protesty sa začali o 18.00 h v štrnástich mestách po celom Slovensku. 

V Bratislave na preplnenom námestí držia mnohí ľudia transparenty so sloganmi proti súčasnej vláde. Odhadujú, že v Bratislave protestuje viac ako 20-tisíc ľudí, informuje Denník N. Celý protest bol tlmočený do posunkovej reči. Moderátorkou v Bratislave bola Kristína Tormová. Ako prvý s prejavom vystúpil podpredseda strany KDH Marián Čaučík. „Robert Fico vždy vravel, že mu záleží na krajine, na bežných ľuďoch, ale záležalo mu iba na jeho blízkych, na tých, ktorých potrebuje, aby vládol,“ začal Čaučík.

„Prajem si, aby naša krajina mala premiéra, predsedu parlamentu a prezidenta, ktorí si vážia každého človeka,“ povedal a dav ľudí začal hromadne skandovať meno prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. „Slovensko je krajina pre všetkých ľudí, ktorí tu žijú, nielen pre našich ľudí,“ dodal.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Marián Čaučík sa ďalej vyjadril, že zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry a ďalšími zmenami v Trestom zákone sa spravodlivosť pre každého občana zmení na amnestie a ochranu pre svojich ľudí, pre ľudí blízkych vládnej koalícii za ich minulé aj budúce skutky. „Takéto amnestie by mali na našu krajinu väčší vplyv ako tie Mečiarove,“ dodal.

Mohutný protestujúci dav ľudí počas protestov skandoval heslá ako „Fico do basy“, „Falošný hajzel“ či „Hanba“. 

Ľudia dnes prišli demonštrovať do Bratislavy, Košíc, Nitry, Žiliny, Banskej Bystrice, Trenčína, Prešova, Trnavy, Piešťan, Považskej Bystrice, Spišskej Novej Vsi, Liptovského Mikuláša, Prievidze či Levíc. Protestovali dokonca aj v Prahe.

ProtestyProtestyProtestyProtesty
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia