Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
12. januára 2024 o 17:20
Čas čítania 0:32

Troch českých turistov museli v horách zachraňovať helikoptérou. Po akcii im naúčtovali astronomickú sumu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Českí turisti uviazli pri južnom úbočí rakúskeho ľadovca Grossglockner.

Českí turisti musia zaplatiť za záchranu životov astronomickú sumu viac ako 21-tisíc eur. Traja muži, ktorí vyrazili na túru pri južnom úbočí rakúskeho ľadovca Grossglockner, uviazli a museli si zavolať pomoc, informoval portál Heute.at. Portál Blick zas uviedol, že po záchrannej akcii im Rakúšania naúčtovali obrovskú sumu za záchranu.

Záchranné zložky kontaktovali tesne pred 23. hodinou. V neľahkých podmienkach zasahovalo až trinásť horských záchranárov a alpských policajtov. Najskôr sa im pokúsili pomôcť helikoptérou, čo sa však pre silnú búrku skončilo neúspechom. Na miesto, kde turisti uviazli, sa záchranári dostali pomocou 200-metrového lana. Záchranná akcia trvala až 15 hodín.

Ako informoval denník Blick, Rakúšania naúčtovali 57-ročnému mužovi a jeho dvom 40-ročným bratom celkovo 21 500 eur za záchranu. Z toho 16 000 eur si naúčtovala horská služba. Vyslanie záchrannej helikoptéry na miesto stálo 5 500 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia